
Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Soki 100% - dobrodziejstwo natury zamknięte w butelce
Zdecydowana większość ludzi nie spożywa w ciągu dnia zalecanej liczby owoców i warzyw. Część zasłania się brakiem czasu, a część otwarcie mówi, że po prostu ich nie lubi. Dlatego soki 100% mogą być dla nich świetną alternatywą. Stanowią czystą, pełną witamin, minerałów i antyoksydantów esencję pozyskaną z owoców, warzyw lub ziół. Do wyprodukowania butelki soku nierzadko potrzeba kilku kilogramów surowców. Co istotne składniki odżywcze podane w płynie, znacznie szybciej się przyswajają. Na dodatek odciążają żołądek, który nie musi tracić energii na trawienie całych owoców.
Soki owocowe, warzywne i ziołowe
Najpopularniejsze są soki owocowe. Mogą być wyciskane z dojrzałych gruszek, rumianych jabłek, zbieranych w szczycie sezonu wiśni, porzeczek, malin i jagód lub soczystych pomarańczy. Po te smaki zdecydowanie sięgamy najczęściej, jednak świat soków jest tak bogaty, że warto zabawić się w odkrywcę i wypróbować kilka nowości. Wśród nich należy wymienić sok z aronii, aceroli, czarnego bzu, rokitnika, pigwowca czy owoców noni. Jeśli znudzą Ci się soki owocowe, możesz sięgnąć po warzywne propozycje. Znajdziesz u nas soki tłoczone z pomidorów, marchwi, białej kapusty, buraka czy pietruszki. Soki wyciskane ze świeżych warzyw to nie Twoja bajka? Co powiesz na sok z aloesu, pokrzywy, mniszka lekarskiego, młodego jęczmienia lub imbiru? To prawdziwe superfoods, które doskonale uzupełnią Twoją codzienną dietę.
Dobierz sok odpowiedni do Twoich potrzeb
Każdy sok ma określone właściwości determinowane przez produkty, z którego został wytłoczony. Dlatego wybierając sok dla siebie, nie powinieneś kierować się wyłącznie kryterium smaku, ale też jego właściwościami.
- Soki wzmacniające odporność: pomarańczowy, cytrynowy, grejpfrutowy, z aronii, malin, żurawiny, czarnej porzeczki, czarnego bzu, aloesu.
- Soki wspomagające trawienie: jabłkowy, marchewkowy, z mniszka lekarskiego, imbiru, kurkumy.
- Soki na poprawę pamięci i koncentracji: pomidorowy, buraczany, z kapusty, marchwi, pietruszki, jagód, granatu.