
Kategorie
Producent
Dostępność
Cena
-
od
do





Makarony bezglutenowe – jedz to, co lubisz!
Dieta pozbawiona glutenu nie oznacza, że musisz całkowicie rezygnować z ulubionych potraw. Wystarczy, że wybierzesz makarony bezglutenowe, które pozwolą Ci na szybkie przygotowanie smacznych dań. Są doskonałym zamiennikiem tradycyjnych produktów, więc na ich bazie z łatwością stworzysz przekąski inspirowane kuchniami całego świata. Na Twoim stole zagoszczą lasagne, spaghetti, ramen, miso i inne pyszne potrawy, których już nie musisz sobie odmawiać.
Zdrowe i pożywne
Przygotowaliśmy dla Ciebie duży wybór produktów, które bezpiecznie włączysz do jadłospisu, bez obawy o swoje zdrowie. Ich zaletą jest naturalny skład, gwarantowany certyfikatami BIO. Przyznawane są artykułom spożywczym pochodzącym z ekologicznych upraw i przetwarzanym w ściśle kontrolowanych warunkach. Nasze makarony bezglutenowe pozbawione są sztucznych dodatków i konserwantów, więc bezpiecznie podasz je także dzieciom. Co więcej, są bogate w witaminy i minerały, więc pomogą uzupełnić niedobory cennych składników odżywczych, których brakuje chorym na celiakię.
Makarony bezglutenowe – który wybierzesz?
W naszym asortymencie znajdziesz makarony gryczane, kukurydziane i jaglane. Nie mogło także zabraknąć artykułów przygotowanych z różnych odmian ryżu oraz soczewicy i konjac. Jeśli tęsknisz za smakiem makaronu pszennego, zastąp go wyrobami z kukurydzy. Spróbuj także naszych produktów gryczanych. Cechują się wyrazistym aromatem i dużą zawartością minerałów. Ich zaletą jest to, że nie zakwaszają organizmu. Jeśli wolisz coś delikatnego, wybierz makarony bezglutenowe z ryżu. Doskonale sprawdzą się zarówno pod gotowaną, jak i duszoną postacią. Z kolei produkty z roślin strączkowych są doskonałym dodatkiem do sałatek. Poznaj bogactwo smaków naszych makaronów i ciesz się pysznym jedzeniem na co dzień.