
Kategorie
Producent
Dostępność
Cena
-
od
do





Makaron ekologiczny – wybierz zdrowie!
Makaron to jeden z najczęściej wybieranych produktów zbożowych na świecie. Jest sztandarowym elementem włoskiej kuchni, ale popularność zyskał także w Azji. Makaron ekologiczny powstaje z wyselekcjonowanych zbóż, które pochodzą z certyfikowanych upraw. Pozbawione są chemicznych składników, więc doskonale służą zdrowiu. To skarbnica łatwo przyswajalnych składników odżywczych, witamin i minerałów, które nie tylko dobrze działają na organizm, ale także poprawiają samopoczucie. Dostarczą Ci witamin z grupy B, które regulują pracę układu nerwowego, a także A i E, które poprawiają kondycję włosów, skóry i paznokci.
Makarony dla miłośników azjatyckiej i europejskiej kuchni
Makarony ekologiczne cechują się naturalnym składem i wyrazistym smakiem. Sprawdzają się zarówno w przypadku dań inspirowanych azjatycką kuchnią, jak i typowo europejskich, tradycyjnych potraw. Wykorzystasz je w towarzystwie warzyw i mięs z woka, uzupełnienie ramen oraz miso. Świetnie będą także smakować jako dodatek do zup, sałatek, zapiekanek lub zdrowa baza drugiego dania.
Bogactwo zdrowia dla każdej kuchni
W naszym asortymencie umieściliśmy makarony pszenne, orkiszowe i żytnie, a także wiele rodzajów makaronów bezglutenowych. Dzięki temu z łatwością dopasujesz odpowiednią odmianę do typu Twojej diety i smakowych preferencji. Spróbuj naszych makaronów orkiszowych, które obniżają poziom cholesterolu i dodają energii. Jeśli lubisz azjatycką kuchnię, do gustu przypadnie Ci konjac, który nie zawiera tłuszczu, cukru i soli. Polecamy także pszeniczny udon, który świetnie sprawdzi się, jako dodatek do miso, a także typowo europejskich zup. Dla cukrzyków i osób na diecie przygotowaliśmy makarony pełnoziarniste, a dla osób z nietolerancją glukozy szeroki wybór makaronów gryczanych, sojowych oraz ryżowych.