
Kategorie
Dostępność
Cena
-
od
do
Mąka bezglutenowa doskonałej jakości
Mąki bezglutenowe pozyskuje się z roślin innych niż zboża. Naturalnie pozbawione są glutenu, więc jeśli wykluczasz go ze swojej diety, nasze produkty to doskonały wybór dla Ciebie. Dzięki nim przygotujesz swoje ulubione dania w bezpieczny dla Twojego zdrowia sposób. Co więcej, nasze mąki zagwarantują Twoim wypiekom chrupkość, a także przyjemny smak i zapach rośliny, z której zostały przygotowane. Te dodatkowe walory smakowe są nie do przecenienia, zwłaszcza jeśli lubisz kulinarne eksperymenty.
Rodzaje mąk bezglutenowych
Najpopularniejszą mąką bezglutenową jest niewątpliwie kukurydziana. To doskonały składnik rozmaitych wypieków, który świetnie sprawdza się w każdej kuchni. Z naszych mąk ziemniaczanych zrobisz pyszne kluski, a gryczane dostarczą Ci wiele cennych substancji odżywczych. Jeśli lubisz kuchnię indyjską, zapoznaj się z naszymi mąkami z ciecierzycy. Będą także doskonałe do smażenia naleśników i panierowania warzyw i mięsa. Z mąki kasztanowej upieczesz zarówno słodkie ciasto, jak i neutralny w smaku chleb. Mąka amarantusowa świetnie zastąpi pszenną. Przygotujesz na jej bazie placki, a także zagęścisz zupy. To nie wszystko! W naszym asortymencie znajdziesz także mąki bananowe, z lnu, konopi oraz wiele innych pożywnych i zdrowych propozycji do Twojej kuchni.
Kuchnia bezpieczna dla każdego
Nietolerancja glutenu dotyka coraz większą ilość osób. Nie musisz już jednak rezygnować z ulubionych potraw. Chorzy na celiakię, schorzenia jelit i alergie pokarmowe z łatwością przygotują tradycyjne przysmaki i wypieki na bazie naszych mąk bezglutenowych. Naturalnie pozbawione tego białka roślinnego, mają certyfikaty BIO, gwarantujące, że ich składniki pochodzą z ekologicznych upraw. Dzięki nim upieczesz swoje ulubione ciasta, usmażysz naleśniki i przygotujesz gofry, bez obaw, że zaszkodzą Twojemu zdrowiu.